Professzionális mobilalkalmazás fejlesztés – mobilapp fejlesztés 2022

Egy jól komponált mobil app eredményes az ügyfelek elköteleződésében és a felhasználók nagyrésze könnyebben kezelhetőnek találja a mobil alkalmazásokat az weboldalakkal szemben

Nem kérdés, hogy egy jól felépített mobil alkalmazással komoly eredményekre számíthat az ügyfél kapcsolattartás és elköteleződés terén, főleg úgy, hogy a felhasználók több mint 70%-a könnyebben kezelhetőnek értékeli a mobil alkalmazásokat a mobileszközökre optimalizált weboldalakkal szemben.

A partnereinkel való együttműködés során folyamatosan figyelembe vesszük a felhasználói igényeket. Praktikus, könnyen kezelhető mobil applikációkat alkotunk, hogy megragadja a felhasználókat

A partnereinkkel való közös gondolkodás során, mi folyamatosan szem előtt tartjuk a felhasználói igényeket. Nem csak dekoratív, hanem valóban praktikus, könnyen kezelhető mobil applikációkat alkotunk.

Egy jó alkalmazásnak rendelkeznie kell az alábbiakal:

● Könnyű kezelhetőség: Az emberek nem szeretik a komplikált dolgokat, főleg, ha egy kis kijelzőn van..
Segítünk ügyfeleinknek, hogy mobil appjaik könnyedén átláthatók, logikus és könnyen kezelhetők legyenek.
● Átgondolt User Experience – felhasználói élemény
Ez szorosan összefügg az egyszerűséggel: ha az alkalmazás nem nyújt megfelelő felhasználói élményt, és nem könnyíti meg az adott probléma megoldását a felhasználók számára, akkor senki sem fogja egynél többször, vagy szívesen használni.
● Gyorsaság
A valós idejű appok világában, ha egy új alkalmazás nem tölt be maximum néhány másodpercen belül, a felhasználók biztosan odébbállnak.
A mobil alkalmazás előnyei
● Interaktivitás
A natív alkalmazások képesek kommunikálni a telefon által kínált összes funkcióval, mint például a sebességmérő, kamera vagy a GPS.
● Kevesebb korlát
A mobil alkalmazásokat nem korlátozzák a böngészők adta lehetőségek és offline is használhatók.
● Jobb felhasználói élmény
A mobilappok gyorsabbak és egyszerűbben használhatók a mobil böngészők által kiszolgált oldalaknál.
● Kedveltség
A mobil alkalmazások esetében a felhasználók 3-4–szer több időt töltenek el a használattal, mint a mobiloptimalizált weboldalaknál.
● Széles elérhetőség
A mobil alkalmazás megtalálható az AppStore-ban, Google Play–en és/vagy Windows Marketplace–en, így automatikusan azon emberek elé kerül, akik valamilyen alkalmazást szeretnének letölteni. (Ez, persze, szólhat a mobil alkalmazás ellen is, hiszen a felhasználónak le kell
töltenie az applikációt mielőtt használhatná.)

Bizonyos projektek esetén nem azon van a hangsúly, hogy melyik alkalmazás típus jobb, hanem, hogy milyen megoldással érhetünk el optimális végeredményt. Éppen ezért biztosítjuk a hibrid alkalmazásfejlesztési lehetőségét is partnereink számára, amely egyesíti magában a mobil és webes alkalmazások előnyeit.

Technológia és tervezés

Mobil alkalmazás platformok: iOS, Android
Hatékonyságra és jó ár-érték arányra törekszünk, épp ezért ritkán fordul elő, hogy egyazon  mobil alkalmazást külön-külön építünk fel az egyes mobil platformokhoz.

Helyette a Microsoft fejlesztői eszköz készletével, a Xamarinnal oldjuk meg, hogy csak „egyszer írjunk” .NET-ben és C#-ban a három nagy platformhoz. Ez azt jelenti, hogy olyan alkalmazásokat készíthetünk, melyek együttműködnek a telefon vagy táblagép hardvereivel – például a kamerával, a vakuval, vagy a gyorsulásmérővel – így valóban natív, kifejezetten a célplatformra szabott mobil alkalmazásokat kapunk. Ez az előny partnereink számára gyorsabb és költséghatékonyabb fejlesztést, egyúttal gördülékenyebb projektet jelent.

Mobil alkalmazás prototípus

A követelményeket és az szükséges funkciók megbeszélése után, igény esetén létrehozzuk a prototípust, hogy a partnerünk láthassa az új alkalmazásának vázát és „játszhasson” vele, amint az testet ölt. Ez lehetővé teszi bármely olyan kialakítás vagy funkció megjelölését, mely nem tökéletes, biztosítva, hogy a kész mobil alkalmazás már pontosan úgy nézzen ki és úgy működjön, ahogy szükséges.

Miután elkészült az üzleti alkalmazás

Nem hagyjuk magukra partnereinket a projekt lezárását követően sem. Büszkék vagyunk arra, amit leszállítunk, és szeretnénk, ha ügyfeleink maximálisan ki tudnák használni az adott alkalmazás nyújtotta lehetőségeket, ezért:
● A felhasználói dokumentációt közérthetően, magyar nyelven készítjük, és nem fárasztjuk partnereinket a technikai szakzsargonnal.
● Teljes képzést ajánlunk alkalmazásainkhoz, ügyfeleink irodájában vagy nálunk, Budapesten.
● Igény szerint folyamatos támogatást biztosítunk, átalánydíjas support szerződéssel és kiemelt rendelkezésre állással.
● Kérés esetén hosting szolgáltatást is nyújtunk alkalmazásainkhoz. Sokat fektettünk egy biztonságos, skálázható és villámgyors infrastruktúra kialakításába, mely megfelelő védelmet biztosít az esetleges kiberbiztonsági kockázatokkal szemben.