Mi az a webalkalmazás fejlesztés?

A webalkalmazás fejlesztés során egy olyan webre írt szoftvert készítünk, amit a felhasználók az internetes böngészőben használhatnak ugynúgy, ahogy a mobilalkalmazásokat a mobil eszközeiken.

Az utóbbi években az okostelefonok elterjedésével a webes alkalmazások iránt is egyre nőtt a kereslet, melynek titka a könnyű kezelhetőségben rejlik. A mobilján és interneten keresztül könnyedén elérhető – vagy a megfelelő jogosultsági körrel rendelkező felhasználók – lokációtól függetlenül, egyszerűen hozzáférhetők, általában egyéb kiegészítő program telepítése nélkül azonnal használhatók.

Hogyan segíthetünk a fejlesztésben?

Akár céges belső használatú webalkalmazásra van szükség, akár (white label) további értékesítésre, gyorsan és felhasználóbarát módon építjük fel alkalmazásainkat, végig szem előtt tartva a célcsoport igényeit.

Ügyfél igényeinek felmérése

Minden projektünk első lépése, hogy a partnerünkkel közösen átbeszéljük a felmerült igényeket és célokat, ami az adott fejlesztést indokolja, annak érdekében, hogy megtudjuk, milyen új alkalmazást kell készítenünk és kik fogják azt használni és mire?

Javaslattétel

Szívesen ötletelünk közösen és adunk javaslatot a lehetséges megoldásokra, melyek lehetnek például:
– egy hostolt webalkalmazás távoli-, helyi-, szinkronizált- vagy több-bérlős adatbázis back-end-del,
– a hostolt front-end, back-end és partner/ügyfélportál rendszerek keveréke,
– egy webalkalmazás, mely az új weboldalt vagy a meglévőt promótálja,
– egy webalkalmazás, mely fizetés feldolgozó rendszert tartalmaz
és persze bármi más, az igényeknek megfelelően.

Néhány megoldás a webalkalmazásainkból

Alkalmazásaink például:

 • automatizálják a napi szintű adminisztrációt, beleértve az adatfeldolgozást, számlázást, jelentéskészítést, nyomtatást és support tevékenységet is.
 • lehetővé teszik a felhasználók számára új nyomtatványok  létrehozását és ügyfél-jelentések generálását.
 • napi adatfolyamokat kezelnek több adatbázisból annak érdekében, hogy mindig elérhetők legyenek a
 • helyes és friss ügyfélinformációk.
 • vizuális utasításokat tartalmaznak – úgy mint százalék sáv az előrehaladás megjelenítésére, és színeket a hiányos adatmezők kiemelésére.
 • beépített önsegítő funkciókat tartalmaznak a kapott support megkeresések számának csökkentése érdekében.
 • különböző engedélyeket használnak az egyéni szerepkörök és hozzáférési jogok szerint.
 • e-kereskedelemre alkalmasak, lehetővé téve az online fizetést.
  átfogó és vizuálisan intuitív jelentéseket és grafikonokat tartalmaznak.

Reszponzív webes alkalmazások

Az elvárások szerint, minden általunk épített webes alkalmazás „reszponzív”. Ez azt jelenti, hogy remekül néznek ki, és tökéletesen működnek bármilyen méretű kijelzőn: asztali számítógépen, táblagépen és mobiltelefonon egyaránt.

Ezt a menük, vezérlők és más vizualizációk adaptálásával érjük el az eszköz aktuális képernyő szélességéhez és magasságához igazítva. Így tudjuk a tökéletes felhasználói élményt biztosítani eszköztől, kijelző méretektől függetlenül.

A webes alkalmazás előnyei​​​

Előnyök:

Egyszerű elérés
Mivel a webalkalmazás a keresőmotorok találati listájában jelenik meg, sokkal könnyebben bukkannak rá az emberek, mint a mobilapplikációkra az App Store-ban, vagy a Google Play-en.
Telepítés nélkül
Ahelyett, hogy az alkalmazás-áruházakból kellene letölteni egy helyigényes mobilapplikációt, a web alkalmazások bármely böngészőből elindíthatók, így nem foglalnak feleslegesen tárhelyet a készülékünkön.
Rugalmasság
A mobilappoktól eltérően, a webalkalmazások nem eszköz-specifikusak, mobilon, táblagépen vagy asztali számítógépen egyaránt használhatók.

Hátrányok:

 • Csak korlátozottan érhetők el eszköz-specifikus funkciók
 • Amennyiben olyan információk megjelenítése az igény, amelyekhez szükséges az adott eszköz funkcióihoz való közvetlen hozzáférés, mobilalkalmazásra van szükség.
 • Internet kapcsolat nélkül nem használható
 • A webalkalmazások csak korlátozottan használhatók internet kapcsolat nélkül. A böngésző adattárolása révén korlátozott funkciókkal érhető el.
 • Lassabb betöltési sebesség lehetséges
 • A webalkalmazások betöltési sebessége függ az internet kapcsolattól, ezért lassabban tölthetnek be, mint a mobilapplikációk.